Voor werkgevers

  • Nibud: 62% van de werkgevers heeft te maken met werknemers met schulden.
  • Nibud: een fulltime werknemer met schulden (met een modaal inkomen) kost de werkgever gemiddeld 13.000 euro per jaar (verwerking loonbeslagen, verhoogd ziekteverzuim en productiviteitsverlies).
  • KBvG: er zijn ruim 1 miljoen individuele burgers met schulden per jaar. Bij 40% wordt beslag op inkomsten uit loon gelegd.
  • Conclusie op basis van bovenstaande: 400.000 werknemers met schulden kost werkgevend Nederland naar schatting jaarlijks 5,2 miljard euro.

Wil je medewerkers met schulden helpen?

Schuldenwijzer is een maatschappelijk initiatief en pakt de schuldenproblematiek met een concrete oplossing aan. Via Schuldenwijzer kunnen mensen met schulden met hun DigiD in één overzicht alle actuele informatie vinden over hun schulden. Ook zien zij met wie contact opgenomen kan worden. Met het totaaloverzicht van Schuldenwijzer kan sneller schuldhulp worden verleend. Daarmee wordt rust voor de persoon met schulden gecreëerd en worden verhogende kosten van incasso voorkomen.

Wat kun je doen als werkgever?

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief met informatie rondom schulden en de laatste ontwikkelingen rondom Schuldenwijzer:Je kunt je voor beide nieuwsbrieven inschrijven door het formulier twee keer in te vullen.