Handige links en informatie over hulp bij schulden

Hieronder vind je handige informatie voor als je schulden hebt of iemand met schulden kent en wil helpen. Schuldenwijzer plaatst hier alleen onafhankelijke informatie die kan helpen bij het oplossen van schulden.

 • Wil je zelf je schulden regelen bij beginnende schulden, kijk dan op www.zelfjeschuldenregelen.nl.
  Op deze website kan je met behulp van een invultool een realistisch aflosplan maken, vind je veel informatie over schulden en je kan er voorbeeldbrieven vinden.
  Help je iemand anders? Dan kan je hier ook tips over vinden.
 • Zoek je hulp bij schulden? Dan kun je terecht bij je gemeente. Kijk op de website van je gemeente voor contactgegevens. Zie ook de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schulden/vraag-en-antwoord/wat-doet-de-gemeente-om-mij-te-helpen-bij-schulden.
 • Ben je gedupeerde van de problemen met de kinderopvangtoeslag? Kijk dan op https://schuldenwijzer.nl/toeslagenhulp. Schuldenwijzer helpt je met een overzicht van je schulden bekend bij gerechtsdeurwaarders.
 • Heb je te maken met schulden en faillissement en ben je op zoek naar wettelijke procedures en formulieren? Je kunt hierover informatie vinden op de website van de Rechtspraak.
 • Op de onafhankelijke websites van het Nibud en Wijzer in geldzaken vind je betrouwbare en handige tips en tooling die je kunnen helpen met het krijgen van grip op je financiële situatie, zie Wijzer in geldzaken en Nibud.

Meer informatie?

 • Kijk op veelgestelde vragen voor vragen over onder andere Mijn Schuldenwijzer en Veiligheid & Privacy.
 • Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief voor meer informatie rondom schulden en de laatste ontwikkelingen rondom Schuldenwijzer.
 • Volg Schuldenwijzer via Facebook of Instagram. Hier delen we ook regelmatig handige tips die jou kunnen helpen.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief met informatie rondom schulden en de laatste ontwikkelingen rondom Schuldenwijzer:Je kunt je voor beide nieuwsbrieven inschrijven door het formulier twee keer in te vullen.