Hoe lang bewaart Schuldenwijzer mijn (persoons)gegevens voor Toeslagen Herstel?

  • Gegevens die nodig zijn voor identificatie: twee jaar. (De gegevens worden gepseudonimiseerd opgeslagen en alleen gebruikt voor analyses ten behoeve van een optimaal werkende applicatie.)
  • Gegevens over schulden (onder ‘Mijn schuldenoverzicht Toeslagen Herstel’): je ziet in het tabblad ‘Mijn schuldenoverzicht Toeslagen Herstel’ alleen actuele openstaande schulden.
    (Het kan wel zijn dat er nog schulden staan die inmiddels zijn afgehandeld, maar die de gerechtsdeurwaarder nog niet heeft geactualiseerd in Schuldenwijzer.)
    Schuldenwijzer bewaart de aangeleverde gegevens over schulden tot twee jaar na afloop van de einddatum van je pauzeknop (moratorium). Zo lang levert de Belastingdienst ook gegevens aan aan Schuldenwijzer en heb je toegang tot je schuldenoverzicht in ‘Mijn schuldenoverzicht Toeslagen Herstel’. Indien er een noodzaak bestaat de gegevens langer te bewaren in het kader van Hersteloperatie Toeslagen en/of een goede afwikkeling van de betaling van private schulden door SBN, kan van voornoemde bewaartermijn worden afgeweken.
  • Gegevens over betrokken gerechtsdeurwaarderskantoren: gekoppeld aan de hiervoor genoemde gegevens.
  • Bericht voor gerechtsdeurwaarderskantoren en de Belastingdienst over je inlog, opvragen webpagina met overzicht in ‘Mijn schuldenoverzicht Toeslagen Herstel’ en genereren PDF rapport: 180 dagen.