Is er beslag gelegd op je inkomsten?

Meer dan 126.000 Nederlanders zitten in dezelfde positie. Schuldenwijzer geeft snel inzicht in jouw situatie.

Bekijk direct jouw situatie

Schuldenwijzer geeft snel en veilig een overzicht van de beslagen op je inkomsten. Log in met je DigiD.

Is er beslag gelegd op je inkomsten?

Meer dan 126.000 Nederlanders zitten in dezelfde positie. Schuldenwijzer geeft snel inzicht in jouw situatie.

Bekijk direct jouw situatie

Schuldenwijzer geeft snel en veilig een overzicht van de beslagen op je inkomsten. Log in met je DigiD.

Hoe werkt Schuldenwijzer?

Log snel en veilig in met DigiD.

Zie wie er beslag heeft gelegd op je inkomsten.

Vind waar je moet zijn voor meer informatie.

Bekijk hoeveel je nog moet betalen.

Log snel en veilig in met DigiD.

Zie wie er beslag heeft gelegd op je inkomsten.

Vind waar je moet zijn voor meer informatie.

Bekijk hoeveel je nog moet betalen.

Bekijk hier een filmpje met uitleg

annemarie

Annemarie van Gaal

Financieel expert en ondernemer

Bekend van o.a. ‘Een dubbeltje op zijn kant’, RTL4

© Joost Govers

Uit de schulden komen begint met een goed overzicht. De omvang van je probleem kennen is even slikken, maar het verlicht je stress. Ik juich Schuldenwijzer van harte toe: een geweldig initiatief dat gaat helpen om onze samenleving financieel gezonder te maken!

Mariecke Corel

Mariecke Corel

Bewindvoerder stichting PIT

Bovenop acute schuldsituaties zitten dat is onze kracht, we kunnen simpelweg niet wachten tot het kalf verdronken is. Tijd is onze vijand. Hoe sneller we erbij zijn hoe beter, daarom is een overzichtelijke website als Schuldenwijzer heel waardevol. Zo kunnen wij door een uitdraai van een cliënt snel en makkelijk aan informatie komen.

clairette van der Lans

Clairette van der Lans

Projectleider Financieel fitte werknemers bij Wijzer in geldzaken

Een op de vijf huishoudens heeft grote geldzorgen. Dat kan leiden tot beslag op loon of uitkering. Via Schuldenwijzer kun je zien welk beslag is gelegd en wat je nog moet betalen. Kom je zelf niet uit de geldzorgen? Vraag dan hulp bij de gemeente of een vrijwilligersorganisatie.

fa-user

Thara

Budgetcoach

Als budgetcoach juich ik dit initiatief van harte toe. Soms zien klanten door de bomen het bos niet meer en kost het uitzoeken hiervan erg veel tijd. Nu staat het overzichtelijk bij Schuldenwijzer en een pluspunt is dat niet iedereen er zomaar bij kan.

fa-user

Gerard Heintjes

Budgetcoach

Ik verwacht veel van Schuldenwijzer, maar dat hangt samen met de snelheid waarmee de gegevensverzameling wordt uitgebreid met schulden zonder beslag. Ook de overheid zou zich moeten aansluiten, gegeven haar streven naar ‘behoorlijk invorderen’.

fa-user

Sharon

Functionaliteit voorop! Vanaf 1 locatie inzien hoe ik ervoor sta!!

jacco_vonhof

Jacco Vonhof

Voorzitter MKB Nederland

www.mkb.nl

© Guus Schoonewille

Ondernemers dragen zorg voor hun personeel. Ze willen voorkomen dat medewerkers uitvallen door de gevolgen van financiële problemen. Schuldenwijzer geeft een medewerker de regie over zijn schulden. Ondernemers kunnen alleen maar blij zijn met dit initiatief. Iedereen is gebaat bij het vroeg signaleren van problematische schulden.

fa-user

Jan

De website helpt mensen met schulden omdat je inzicht krijgt in hoeveel schuld je nog hebt en hoeveel je aflost. Je kan dan berekenen hoeveel je nog moet afbetalen. Dan heb je weer hoop. En dat is heel belangrijk.

fa-user

Kat Hendriks

Budgetcoach & Bewindvoering Apeldoorn

Mensen hebben in een keer een overzicht. Nu zijn het vaak allemaal losse eindjes en hebben ze lades met brieven. Ik denk dat het voor de rust in het hoofd van de mensen wel gaat helpen.

josine

Josine Strörmann

JIP Rotterdam

De website gaat mensen zeker helpen. Alle informatie die je kunt krijgen door op een makkelijke manier in te loggen dat is ongelofelijk mooi meegenomen. Ik ben helemaal voor. We zitten nu met enorme stapels post en als dat niet meer hoeft, gewoon met een druk op de knop de informatie krijgen dat is ontzettend prettig.

Paul Otter

Paul Otter

Gerechtsdeurwaarder Syncasso

Schuldenwijzer is een start van een betere samenwerking van alle ketenpartners in de schulden- en incassoketen. Niet alleen gegevens uitwisselen, maar vooral vertrouwen opbouwen om met elkaar samen te werken zal belangrijk worden.

fa-user

Jeannette

Ik had graag zo’n website een x-aantal jaar geleden gehad!

fa-user

Jan

Door Schuldenwijzer wordt zichtbaar wat er loopt. Voorheen bleef het ‘onzichtbaar’ voor mensen met schulden hoe het ervoor staat.

fa-user

Henk

Mensen met schulden weten vaak niet meer wie ze nog moeten betalen, maken geen brief meer open en komen dieper in de schulden. Bij Schuldenwijzer zie je het bedrag en welke deurwaarder nog geld ontvangt. Er staan contactgegevens bij zodat je kan bellen om te proberen een oplossing te krijgen, alleen of met je schuldhulpverlener.

Arjan Vliegenthart

Arjan Vliegenthart

Directeur Nibud

Geldproblemen veroorzaken veel stress en zorgen. Daarom is het belangrijk om zo vroeg mogelijk hulp te bieden bij betalingsachterstanden, zoals www.zelfjeschuldenregelen.nl. In 6 stappen schuldenvrij! Heb je geen overzicht van jouw schulden, dan is Schuldenwijzer een handig hulpmiddel.

Onze Partners

Voor werkgevers

Onderzoek van het Nibud laat zien dat 62% van de werkgevers te maken heeft met medewerkers met schulden.

Schulden veroorzaken stress bij de medewerker en leiden tot extra kosten bij de werkgever.

Ben je werkgever en wil je medewerkers met schulden helpen? Wil je meer doen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen?

Voor schuldhulpverleners

1,2 miljoen Nederlandse huishoudens hebben betalingsproblemen. Een deel hiervan krijgt hulp van vrijwilligers of professionele schuldhulpverlening.

Het verkrijgen van inzicht kost veel tijd. De weg uit de schulden is daardoor onnodig lang!

Help jij mensen om inzicht te krijgen in hun schulden? Is het verkrijgen van inzicht daarbij ook een uitdaging?

De Stichting ABC is actief betrokken bij de website van Schuldenwijzer. De Stichting ABC helpt om de informatie goed begrijpelijk en leesbaar te maken.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief met informatie rondom schulden en de laatste ontwikkelingen rondom Schuldenwijzer:Je kunt je voor beide nieuwsbrieven inschrijven door het formulier twee keer in te vullen.