Privacy- en cookieverklaring

Je bent van harte welkom op de website over Schuldenwijzer. De website is vooral bedoeld om je informatie te geven over Schuldenwijzer.

Schuldenwijzer is een platform en (geregistreerde) handelsnaam van SNG (Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders).

Schuldenwijzer vindt het belangrijk je te vertellen hoe Schuldenwijzer met verschillende soorten persoonsgegevens omgaat.

Voor de persoonsgegevens die Schuldenwijzer verwerkt zoals onder de kopjes hieronder beschreven, is Schuldenwijzer ‘verwerkingsverantwoordelijke’ in de zin van de privacywet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Hieronder lees je welke persoonsgegevens Schuldenwijzer gebruikt, waarom en hoe lang Schuldenwijzer de gegevens bewaart.

Meer over privacy bij het platform Schuldenwijzer lees je op https://mijn.schuldenwijzer.nl/.

Schuldenwijzer behandelt je gegevens in alle gevallen vertrouwelijk en in overeenstemming met de privacywet AVG.

Wijzigingen in deze verklaring
Deze privacyverklaring kan worden gewijzigd. De meest recente versie van de privacyverklaring staat altijd op deze site. De verklaring is voor het laatst gewijzigd op: 29 september 2022.

Bezoek www.schuldenwijzer.nl en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies en andere gerelateerde technologieën.
Een cookie is een klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door je browser wordt opgeslagen op het apparaat dat je gebruikt.

Wanneer je deze website bezoekt, worden functionele en analytische cookies geplaatst. Deze cookies worden geplaatst ten behoeve van de technische werking en optimalisatie van de website en Schuldenwijzer heeft hiermee een ‘gerechtvaardigd belang’ (rechtsgrond) om de cookies te plaatsen. In de cookie melding onderaan de website kun je de keuze maken slechts deze cookies te plaatsen. Het is ook mogelijk om toestemming te geven voor het plaatsen van meer cookies en andere gerelateerde technologieën door te kiezen voor ‘alle cookies’. Schuldenwijzer baseert zich dan op de rechtsgrond ’toestemming’.
Je keuze wordt één jaar bewaard, zodat je niet steeds opnieuw een keuze hoeft te maken. Om je gemaakte keuze te bewaren, worden ook cookies geplaatst die één jaar bewaard blijven en vervolgens automatisch verwijderd worden.
Het is mogelijk je keuze op elk moment aan te passen via de knop op deze pagina.

Hierna worden de verschillende cookies en andere gerelateerde technologieën uitgelegd.

Schuldenwijzer houdt van de bezoeker algemene bezoekgegevens bij. Dit zijn technische loggegevens zoals je IP-adres, tijdstip van bezoek, browsergegevens en welke pagina’s er zijn opgevraagd. Dit gebeurt voor technisch noodzakelijke redenen en optimalisatie van de site. De bewaartermijn van deze gegevens is zes maanden. Daarna verwijdert Schuldenwijzer de gegevens.

Er worden analytische cookies geplaatst zodat Schuldenwijzer algemene gebruikersstatistieken kan herleiden. Dit helpt Schuldenwijzer om te begrijpen hoe websitebezoekers de website gebruiken, zoals welke pagina’s zij bezoeken, vervolgens kan Schuldenwijzer haar website optimaliseren. Schuldenwijzer gebruikt hiervoor Google Analytics.
Schuldenwijzer heeft het verwerken van persoonsgegevens met Google Analytics beperkt en ingericht op een privacyvriendelijke manier, zoals voorgeschreven in de Handleiding van de Autoriteit Persoonsgegevens over het gebruik van Google Analytics: zo worden de IP-adressen van de websitebezoekers gemaskeerd (te weten het laatste ‘octet’ van het adres) en is ‘gegevens delen’ met Google uitgezet. Verder heeft Schuldenwijzer een verwerkersovereenkomst gesloten met Google over de verwerking van persoonsgegevens.
Een deel van deze cookies wordt één dag bewaard en vervolgens automatisch verwijderd. Een ander deel van deze cookies wordt twee jaar bewaard en vervolgens automatisch verwijderd.

Schuldenwijzer maakt gebruik van Google Ads om Schuldenwijzer en haar website onder de aandacht te brengen op het internet.
Door in de cookie melding te kiezen voor ‘alle cookies’ geef je toestemming om een Google tracking pixel te laden. Deze pixel wordt gebruikt om advertentiestatistieken te optimaliseren en achteraf te kunnen herleiden welke advertenties succesvol zijn. Hierdoor kan Schuldenwijzer haar advertenties zo goed mogelijk inrichten voor de bezoekers van haar website. Schuldenwijzer plaatst deze pixel dus alleen als je hier toestemming voor geeft.
Zolang jij je toestemming niet ingetrokken hebt (zie hierna) wordt de tracking pixel op de website gebruikt.

Om cookies/pixels/tags goed te kunnen beheren, gebruikt Schuldenwijzer Google Tag Manager. Google Tag Manager zorgt ervoor dat cookies/pixels/tags kunnen worden geactiveerd, die persoonsgegevens kunnen verzamelen (zie hiervoor).

Verder beveiligt Schuldenwijzer haar website met Google reCAPTCHA v3. Dit is een onzichtbaar spamfilter om te beoordelen of de bezoeker niet een (ro)bot is. Hiervoor worden gegevens verwerkt zoals muis- en typebewegingen, browser gegevens, browser instellingen en je IP-adres. Er wordt een cookie geplaatst die zes maanden bewaard blijft en vervolgens automatisch verwijderd wordt.

Door het gebruik van services van Google zijn het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google van toepassing.

Via onderstaande knop kun je je instellingen voor het gebruik van cookies en andere gerelateerde technologieën aanpassen. Op die manier kun je als je wilt je eerder gegeven toestemming op elk moment weer intrekken.
Intrekking van je toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking daarvan. Voor geplaatste cookies geldt dat je deze ook tussentijds kunt verwijderen via de instellingen van je browser.

 Huidige status: GeaccepteerdHuidige status: Geweigerd

 

Toesturen persoonsgegevens (via contactformulier)
Je kunt via het contactformulier persoonsgegevens toesturen aan Schuldenwijzer. Zo kun je je e-mailadres opgeven.

Schuldenwijzer heeft een ‘gerechtvaardigd belang’ om de gegevens die je toestuurt te gebruiken (rechtsgrond). Je kunt op elk moment bij Schuldenwijzer aangeven dat je niet meer wilt dat je gegevens gebruikt worden.

Als je persoonsgegevens toestuurt aan Schuldenwijzer, gebruikt Schuldenwijzer de persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor je ze hebt toegestuurd. Schuldenwijzer verwijdert de toegestuurde persoonsgegevens na maximaal één jaar.
Voorgaande kan anders zijn als de persoonsgegevens nog nodig zijn om contact met je te onderhouden over je bericht of omdat je toestemming hebt gegeven om contact met je te onderhouden.

Voor organisaties geldt bovendien dat wanneer je gebruik maakt van het contactformulier, invulling van je naam en een contactgegeven nodig zijn zodat Schuldenwijzer contact met je kan hebben.
Wanneer tussen een organisatie en Schuldenwijzer een samenwerking en/of overeenkomst tot stand komt, zal Schuldenwijzer nader informeren over hoe Schuldenwijzer met de persoonsgegevens omgaat.

Nieuwsbrief
Schuldenwijzer gebruikt ook persoonsgegevens in het kader van de (elektronische) nieuwsbrief. Op de homepage kun je je e-mailadres invullen. Om je te kunnen aanmelden voor de nieuwsbrief, moet je een hokje aanvinken om toestemming te geven om het e-mailadres te gebruiken voor de nieuwsbrief (rechtsgrond).

Na aanmelding krijg je een e-mail op het opgegeven e-mailadres om je aanmelding te bevestigen. Als je niet binnen twee weken je aanmelding bevestigt, verwijdert Schuldenwijzer het e-mailadres uit haar bestand.

De nieuwsbrieven kunnen pixels/tags bevatten om informatie te verzamelen over het gebruik van de nieuwsbrief. Op die manier kan Schuldenwijzer persoonsgegevens gebruiken om de inrichting en inhoud van de nieuwsbrief beter te maken. Schuldenwijzer heeft gezorgd voor afspraken met de door Schuldenwijzer ingeschakelde verwerker voor de nieuwsbrief over de verwerking van persoonsgegevens.

Je kunt je toestemming op elk moment weer intrekken. Dit doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking daarvan. Je wordt dan afgemeld voor de nieuwsbrief. Na afmelding worden er geen nieuwsbrieven meer verstuurd. De afgemelde e-mailadressen worden maandelijks definitief verwijderd.

Updates per e-mail over wijzigingen in de geregistreerde gegevens in Schuldenwijzer
In het platform Schuldenwijzer (Mijn Schuldenwijzer) kun je aangeven dat je updates wilt ontvangen over de geregistreerde gegevens. Meer hierover leef je in de privacyverklaring op https://mijn.schuldenwijzer.nl/.

Websites van derden en social media
Schuldenwijzer verwijst naar websites van derden (anderen). Ook verwijst Schuldenwijzer naar haar social media pagina’s. Zo kun je onderaan deze website klikken op de icoontjes van LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter om naar die pagina’s te gaan. Schuldenwijzer maakt op de website van Schuldenwijzer geen gebruik van social media pixels of andere integraties met social media.

Op de websites van derden en de social media kanalen kun je in de privacyverklaringen (ook wel genoemd privacy statement of privacy policy) meer lezen over de omgang met je persoonsgegevens en cookies door die organisaties (verwerkingsverantwoordelijken).

Je rechten
Je hebt de volgende rechten onder de privacywet AVG: recht op inzage, wijziging (rectificatie), wissing of beperking van de persoonsgegevens en het recht op gegevensoverdraagbaarheid.

Ook heb je het recht tegen de verwerking bezwaar te maken.
Daarnaast heb je het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contact: www.schuldenwijzer.nl/contact